Kinderen komen aan de macht in de Kerkelei

Kinderen komen aan de macht in de Kerkelei

Kinderen komen aan de macht in de Kerkelei

Print
Schilde - Begin deze maand stemde de OCMW-raad in met het voorstel van OCMW-voorzitter Lieve Struyf (CD&V) om aan Kind & Gezin, het vroegere Kinderheil, een nieuw onderkomen te bieden in de Kerkelei 59-61. “Het OCMW plant daar een 8-tal kleine appartementen voor alleenstaanden of éénoudergezinnen”, vertelt de OCMW-voorzitter. “Het project behelst ook een polyvalente ruimte, die nu zal worden ingericht als consultatieruimte voor Kind & Gezin.”
Kind & Gezin is nu sinds meer dan 30 jaar gehuisvest in een gemeentelijk gebouw aan de Lindenstraat 10, ter hoogte van het Lindencentrum. “Het gebouw is echter volledig op en de gemeente wenst er geen investeringen meer in te doen én het zal worden gesloopt”, weet Struyf. “Vanuit Kind & Gezin werd aan het gemeentebestuur dan ook gevraagd om een alternatief te voorzien, maar zonder resultaat.” Ten einde raad kwamen de verantwoordelijken begin juni dan ook aankloppen bij de OCMW-voorzitter.”

“Ik geloof heel sterk in de preventieve aanpak van lokale consulatiebureaus”, verdedigt Struyf haar voorstel. “Jonge ouders kunnen daar immers gratis worden bijgestaan met alle mogelijke medische, sociale en pedagogische raad van artsen, verpleegkundigen en ervaringsdeskundige vrijwilligers. Ik heb dan ook alles in het werk gesteld om Kind & Gezin in de eigen gemeente een nieuw onderdak te kunnen bieden.”

Ook voorzitter van Kind & Gezin Reinhilde Van de Plas is erg tevreden. “Het gebouw in de Lindenstraat is al jaren in slechte staat”, vertelt ze. “Binnenin hebben we het wel wat opgeknapt met eigen middelen, maar ook buiten zijn renovatiewerkzaamheden noodzakelijk. De huidige locatie is echt geen uithangbordje meer naar de jonge gezinnen toe.”

Samen met de architect, Wim Dens, werden tijdens de zomermaanden de plannen voor de invulling van de polyvalente ruimte hertekend en weldra kan de bouw in de Kerkelei van start gaan. “De locatie is echt ideaal, dat vinden ook de mensen van Kind & Gezin”, besluit Struyf. “Kind & Gezin wordt zodoende de nieuwe buur van de Wonderwijzer (links) en het Appeltje (rechts). De Kerkelei wordt zowaar een heuse kinderstraat.” SeRu

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio