Eerste Kerstbier pruttelt in gloednieuwe brouwerij in Zandhoven

Print

Eerste Kerstbier pruttelt in gloednieuwe brouwerij in Zandhoven

Zandhoven - Het kost hem naar eigen zeggen een miljoen euro, maar na twintig jaar realiseert Guy Pirlot (55) in de Heistraat in Zandhoven zijn grote droom: een eigen brouwerij opstarten. De eerste duizend liter bier is in de maak.
Sinds hij twintig jaar geleden besmet werd met het brouwerijvirus, heeft Guy uit plaatsgebrek beroep moeten doen op een brouwerij in Lochristi om zijn bekende Zandhovense speciaalbier "Kempisch Vuur" te brouwen. Binnenkort is dat niet meer nodig, want aan de Heistraat heeft Guy een al decennia leegstaande boerderij verbouwd tot een echte "Brouwerij Pirlot". "Daar wil ik 100.000 liter per jaar gaan brouwen", legt hij uit.

"Dan is het rendabel, tenminste als ik zonder personeel werk en ter plaatse veel zelf kan verkopen." Om dat te doen, wil Guy tegen de lente een terras aanleggen achter de brouwerij. Daar zullen de vele passerende fietsers en wandelaars een "Kempisch Vuur" kunnen degusteren. In een latere fase komt er nog een taverne.

Boris Rousseeuw
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio