Moordzaak Schellebelle: "Schutter David C. blijft even schuldig"

In het onderzoek naar de moord op de 37-jarige Eddy V. uit Schellebelle, blijven hoofdverdachte Prosper V. en de twee vermoedelijke wapenleveranciers in de cel. Dat schutter David C. in een nieuwe verklaring ontkent dat hij het slachtoffer heeft neergeschoten, zal volgens de advocaat van Prosper V. weinig invloed hebben.

drombouts

"David C. blijft even schuldig want hij zocht de tweede schutter aan", zegt advocaat Johan Vanden Abeele.

Aannemer Eddy V. werd op 11 juli doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. De hoofdverdachte in de zaak is Prosper V., de vader van het slachtoffer. Hij wordt ervan verdacht samen met andere familieleden en kennissen het plan beraamd te hebben zijn zoon te vermoorden.

Prosper V. houdt vol dat hij nooit heeft gezegd dat Eddy dood moest. "Hij blijft erbij dat hij enkel de opdracht gaf om Eddy in de benen te schieten", zegt Vanden Abeele.

"Ik had zijn vrijlating gevraagd omdat er geen gevaar is dat hij zich van een proces zou willen onttrekken, maar de KI heeft beslist om hem langer aan te houden. Het is een spijtige zaak dat zijn bedrijf intussen in moeilijkheden komt."

Foto Geert De Rycke

Vastgoed

Jobs in de regio