Marcel Kittel wint Kampioenschap van Vlaanderen

Marcel Kittel wint Kampioenschap van Vlaanderen

Marcel Kittel wint Kampioenschap van Vlaanderen

Print
Marcel Kittel (Skill-Shimano) heeft vrijdag in Koolskamp de 96e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. Na 182,6 kilometer was de 23-jarige Duitser in een massasprint sneller dan zijn landgenoot André Greipel en de Belg Michael Van Staeyen.

Op de erelijst volgt Kittel de Australiër Leigh Howard op.

Al vrij vroeg in de wedstrijd kwam er een uitval van tien renners. Dat waren Sven Vandousselaere, Bert De Backer, Sven Jodts, Steven Caethoven, de Italiaan Marco Bandiera, de Nederlander Wouter Mol, de Japanner Fumiyuki Beppu, de Zwitser Michael Schär, de Fransman Mickael Delage en de Duitser Robert Retschke.

Het peloton hield hen echter steeds in het vizier. Toen de grote groep aanstalten maakte om de leiders in te rekenen, versnelden De Backer, Mol en Delage. Geert Steurs overbrugde in zijn eentje de kloof, maar de vluchters werden na 157 kilometer gegrepen. Er kwamen in volle finale nog diverse uitvalspogingen, waaronder eentje van Andy Cappelle, maar niemand slaagde erin de aangekondigde massasprint te ontlopen.

Op vier kilometer van het einde snelde de meute dan ook naar de eindmeet toe en in de daaropvolgende spurt stond er geen maat op de Duitser Marcel Kittel, die zo in zijn debuutjaar bij de profs al zijn veertiende zege liet optekenen.

Meer sportnieuws