Yohan Blake stunt op Memorial: bijna snelste tijd ooit op 200m

Yohan Blake stunt op Memorial: bijna snelste tijd ooit op 200m

Yohan Blake stunt op Memorial: bijna snelste tijd ooit op 200m

Print
De Jamaicaan Yohan Blake, de regerende wereldkampioen op de 100 meter, heeft vrijdag op de Memorial Van Damme de 200 meter gewonnen in een pijlsnelle tijd. Met 19.26 liep hij niet alleen een beste wereldjaarprestatie, zijn chrono was ook de op één na snelste in de geschiedenis op de dubbele hectometer.

De 19.26 van Blake was veertien honderdsten van een seconde sneller dan de 19.40 die land- en traininsgenoot Usain Bolt op 3 september op het WK in Daegu had neergezet. Blake bleef met zijn tijd ook amper zeven honderdsten boven het wereldrecord van Bolt (19.19), dat hij in 2009 op de wereldkampioenschappen in Berlijn liep.

De pas 20-jarige Blake verpulverde vrijdag ook het stadionrecord op de 200 meter. Hij was 31 honderdsten sneller dan opnieuw Bolt in 2009 (19.57).

"Ik wist dat ik hier iets geks zou kunnen doen", verklaarde hij achteraf. "Toen ik de klok zag na de wedstrijd, was ik echter toch wel wat geschrokken. Ik startte niet al te snel, maar versnelde op tijd. Usain blijft de snelste, maar na vanavond voel ik dat ik het wereldrecord kan verbreken. Ik kijk er alvast naar uit om volgend seizoen tegen hem te lopen."

Meer sportnieuws