Darcis slaat België naar gelijkstand in Daviscup

Darcis slaat België naar gelijkstand in Daviscup

Darcis slaat België naar gelijkstand in Daviscup

Print
Steve Darcis (ATP-93) heeft de Oostenrijker Jürgen Melzer (ATP-21) verslagen in vier sets. Het werd 7-6 (7/3), 6-7 (4/7), 6-4 en 6-3.

In set één kwam Darcis 3-0 voor en versierde hij bij 5-4 en 6-5 liefst zes setballen. Toch kwam het tot een tiebreak waarin de 27-jarige Luikenaar uiteindelijk met 7/3 aan het langste eind trok. Set twee was opnieuw een thriller die uitmondde in een tiebreak. Dit keer ging die met 7/4 naar Melzer. In set drie begon Melzer het best (3-1) maar Darcis vocht, gesteund door het weliswaar karig opgedaagde publiek, terug en won de set dankzij een dubbele break alsnog met 6-4. De vierde set was een kolfje naar de hand van Darcis. Hij kwam meteen 3-0 voor en gaf die voorsprong niet meer uit handen (6-3).

Door zijn overwinning staat het in de Daviscup momenteel 1-1 in het landenduel tussen België en Oostenrijk.

"Een gevecht van begin tot einde"

Na afloop verklaarde Darcis dat hij heel tevreden was over zijn wedstrijd. "Op papier had ik niets te verliezen tegen de nummer 21 van de wereld, Melzer is een echte topspeler. Ik moest hem doen lopen en agressief spelen. Dat is mij gelukt. Het was heel zwaar, een gevecht van begin tot het einde. Maar ik was klaar om het maximum te geven. Ik ben tot het uiterste gegaan."

Eerder op de dag ging Xavier Malisse (ATP-46) in drie sets onderuit tegen Andreas Haider-Maurer (ATP-77).

Zaterdag volgt het dubbelspel, zondag staan de twee resterende enkelspelen op het programma. De winnaar komt in 2012 uit in de Wereldgroep, voor de verliezer wacht de Europees-Afrikaanse zone.

Lees ook: Malisse verliest partij en brengt België op 0-1 achterstand

Beeld: Photonews

Meer sportnieuws