Usain Bolt pakt 100 meter én beste wereldjaarprestatie

Usain Bolt pakt 100 meter én beste wereldjaarprestatie

Usain Bolt pakt 100 meter én beste wereldjaarprestatie

Print
De Jamaicaan Usain Bolt heeft op de Memorial Van Damme gekregen waarvoor hij gekomen is: hij won de 100 meter in een beste wereldjaarprestatie: 9.76.

De snelste chrono stond tot hiertoe op naam van Asafa Powell met 9.78. Zijn landgenoot Bolt liep vrijdag dus twee honderdsten van een seconde sneller.

Bolt was vrijdag niet uitstekend weg, maar haalde het uiteindelijk ruim voor zijn landgenoten Nesta Carter (9.89) en Lerone Clark (10.05). Bolt verbeterde niet alleen de snelste jaarchrono, hij stelde ook het stadionrecord scherper. Dat stond met 9.77 ook al op zijn naam en dateerde van 2008.

"Ik kwam hier voor die snelste tijd, dus ik ben heel gelukkig. Iedereen heel hard bedankt voor de steun. Yeah!", liet de Jamaicaan meteen na zijn zege optekenen. "Nu neem ik een maandje vakantie en dan begin ik opnieuw te trainen."

Regerend olympisch kampioen en wereldrecordhouder (9.58) Bolt werd op het WK na een valse start in de finale nog uitgesloten. Hij wilde op de Memorial absoluut schitteren op de 100 meter. Speciaal voor hem voegden de organisatoren een 100 meter aan het programma toe.

Meer sportnieuws