Beerschot verontschuldigt zich voor Fukushima-koren

Patrick Vanoppen en een delegatie van Beerschot trekken woensdag naar de ambassadeur van Japan in Brussel. Ze gaan hun verontschuldigingen aanbieden voor de spreekkoren van de Antwerpse fans aan het adres van Lierse-keeper Eiji Kawashima.

ikerremans

De fans van Beerschot riepen vorige maand, tijdens een wedstrijd tegen Lierse, 'Fukushima' naar de Japanse doelman, een verwijzing naar de kernramp in Japan.

Beerschot kreeg al een boete van de KBVB voor de beledigende spreekkoren. Zonder verontschuldigingen zou de ploeg ook een match achter gesloten deuren moeten spelen. Maar die excuses aan het Japanse volk komen er dus.

"Woensdag om 11 uur bezoeken we de Japanse ambassadeur", klinkt het bij Beerschot. "We zullen formeel onze diepe verontschuldigingen aanbieden voor het incident op Lierse. Ook aan doelman Eiji Kawashima zullen onze excuses worden aangeboden."

Beerschot heeft zich meteen gedistantieerd van de spreekkoren. "We hebben maatregelen genomen om zulke spijtige incidenten in de toekomst te vermijden, onder meer door nultolerantie in te voeren. Met deze nieuwe stap hopen we duidelijk te maken dat we ons fundamenteel oneens verklaren met dergelijk gedrag van onze supporters. Anderzijds willen we een bijdrage leveren om de goeie relaties tussen België en Japan in stand te houden."

Foto Photo News

MEER OVER Japan

Meer voetbalnieuws