Antwerpse serieverkrachter aangehouden

Antwerpse serieverkrachter aangehouden

Antwerpse serieverkrachter aangehouden

Print
Boom - De 47-jarige serieverkrachter uit Boom is vrijdag door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat meldt het parket van Antwerpen. De man wordt ervan verdacht sinds 2008 verschillende vrouwen te hebben verkracht in de wijde omgeving van Antwerpen.

De man was donderdagavond opgepakt bij een politiecontrole in Nijlen, nadat de agenten gelijkenissen hadden gezien tussen de man en beelden die eerder op de dag samen met een opsporingsbericht waren vrijgegeven door de Antwerpse politie. Daarop was de verdachte te zien kort voor en na een verkrachting in een appartementsgebouw in Berchem in april van dit jaar.

Hoeveel slachtoffers de man in totaal heeft gemaakt is nog niet duidelijk. De politie sprak donderdag bij het verspreiden van het opsporingsbericht nog de hoop uit dat eventuele andere slachtoffers van de man zich nog zouden melden.

Zeker is dat de verdachte kan gelinkt worden aan verkrachtingen en pogingen tot verkrachting in Antwerpen, Wommelgem en Rumst. Hij sleurde vrouwen 's avonds van de fiets, maar slaagde er eveneens in een vrouw in zijn auto te lokken. De laatst bekende feiten dateren van een poging tot verkrachting op 17 augustus aan de Wezenberg in Antwerpen. De verdachte was nog niet bekend bij politie of gerecht.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio