UiThuis zwaait deuren open met groot feest

Print
Hoboken - Twee weken is de bibliotheek in Hoboken gesloten geweest om alles in gereedheid te brengen voor de opening van het UiThuis, nu dinsdag. Zondag, gooit het vrijetijdshuis de deuren open voor een groot feest.

Naast de bibliotheek biedt het pand vanaf dinsdag ook onderdak aan de jeugddienst, pleinontwikkeling, de cultuurantenne, Casa Louisa en Buurtsport. Een Grabbelpas voor de kinderen, tickets voor een cultureel evenement of het laatste boek van Pieter Aspe, het kan er allemaal.

Vrijetijdsbalie

Wie zondag het UiThuis binnenstapt, zal merken dat de bibliotheek nog steeds op de gelijkvloerse verdieping zit. Naast de bibbalie is vanaf nu de vrijetijdsbalie, waar de inwoners voor alles rond vrije tijd terecht kunnen. Binnenkort komt er zelfs een leescafé. “We willen dat het UiThuis een ontmoetingsruimte voor de Hobokenaars wordt.” Het vroegere bibmagazijn op de eerste verdieping is omgebouwd tot een polyvalente ruimte. “Klein en gezellig, voor comedy, schoolvoorstellingen, lezingen,…”, aldus cooördinator Jan De Vocht.

Feest

Van 10 tot 17 uur:
- Remork en Forges de Krakeb: knotsgekke fanfare
- Mooss Muziekmobiel: muzikaal pretpark
- Hoedenworkshop: maak uw eigen hoed
- Speelparadijs: speeltuigen
- HOB-spel: speurneuzen vallen in de prijzen

Van 17 tot 23 uur: - Pizzatime: echte Italiaanse pizza's
- Madame Fortuna: muziektheater met een boodschap
- Poetry Slam, dj en beats: toonmoment van jong talent
- Stand-upcomedian Steven Mahieu: theatershow 'Mahieustueus'
- Swingzapoppin: Amerikaanse swing uit de jaren dertig en veertig
- Dansfeest met dj

Jaarmarkt

Dit weekend is het ook jaarmarkt in Hoboken met de jaarlijkse braderie en septemberfoor. Vandaag, zaterdag, is er ook een ambachtenmarkt. Zondag kan u onder meer op en rond de Kioskplaats snuisteren op de rommelmarkt en wordt het culturele seizoen op gang getrapt met de cultuurmarkt. Maandag is de hoogdag van de jaarmarkt met de traditionele veeprijskampen, een autoshow, Hoboken Zingt en om 20.30u vuurwerk in park Sorghvliedt.

Info: UitHuis, Kapelstraat 64, www.hoboken.be, uithuishoboken@stad.antwerpen.be

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio