De Wever maakt bolder "in geest van Eugeen van Mieghem"

De Wever maakt bolder in geest van Eugeen van Mieghem

De Wever maakt bolder "in geest van Eugeen van Mieghem"

Print
Antwerpen - Nu Bart De Wever zich met zijn partij heeft teruggetrokken uit de onderhandelingen heeft hij wel wat meer tijd voor andere bezigheden. Zo vond de N-VA'er tijd om in het kader van het bolderproject een van de bolders te beschilderen. Hij creëerde een bolder in de geest van Eugeen Van Mieghem.

“Bij bolders denk ik aan de blauwe steen, want dat is waar die ijzeren giganten staan. Hoeveel schepen moeten daar de afgelopen honderden jaren wel niet aangemeerd hebben. Ze zijn vooral ook het symbool en de stille getuigen van de havenactiviteiten die nog niet zolang geleden tot in de Antwerpse binnenstad te zien waren. Door het verschuiven van de haven richting noorden is de band met de stad een beetje verdwenen”, zegt Bart De Wever.

Waterkant

Voor zijn bolder liet de Antwerpse politicus zich inspireren door Eugeen Van Mieghem. “Inspireren, want ik heb niet de pretentie dat ik zijn talent heb. Eugeen Van Mieghem wist op een zeer natuurlijke manier het leven langs de waterkant in beeld te brengen. Havenarbeiders en ook de vele immigranten die op de kaaien te wachten stonden om met de boot de grote oversteek te maken. Ik heb geprobeerd om dat beeld op mijn bolder te laten herleven met een persoon die langs het water de activiteiten op de kaaien gadeslaat”, zegt Bart De Wever.

PVdP

Meer info: www.gva.be/bolder

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio