Malisse verliest partij en brengt België op 0-1 achterstand

Malisse verliest partij en brengt België op 0-1 achterstand

Malisse verliest partij en brengt België op 0-1 achterstand

Print
België komt meteen op achterstand te staan in de Davis Cup-ontmoeting met Oostenrijk in Antwerpen. Xavier Malisse (ATP-46) verloor vrijdag zijn eerste wedstrijd met 6-4, 6-4 en 7-5 van Andreas Haider-Maurer (ATP-77).

Xavier Malisse (31) startte nochtans als favoriet aan de wedstrijd maar kon die status op geen enkel moment waarmaken. Daarvoor speelde hij te ongeïnspireerd en maakte hij te veel directe fouten.

"Wat kan ik zeggen na zo'n match? De hele week gaat het goed op training en dan speel ik zo. Het was slecht", reageerde Malisse na de match. "Ik weet niet hoe het komt. De goesting is er, maar het gaat gewoon niet. Na drie of vier slagenwisselingen mis ik altijd. Ik heb er geen uitleg voor. Mijn vertrouwen zit onder de grond. Dit duurt nu al meer dan twee maanden. Ik heb dit nog niet vaak meegemaakt in mijn carrière."

Steve Darcis (ATP-93) ontmoet later op de dag in het tweede enkelspel Jürgen Melzer (ATP-21). Zaterdag volgt het dubbel, zondag staan de twee afsluitende enkelspelen op het programma. De winnaar van de ontmoeting speelt volgend jaar in de Wereldgroep, de verliezer zakt naar de Europees-Afrikaanse zone.

Meer sportnieuws