Suikerbonenregen in de Antwerpse Zoo

Het lijkt wel of de ooievaars net voor hun tocht naar het verre Zuiden eerst nog even langs de Antwerpse Zoo zijn gevlogen. Er is een aapje geboren bij de springtamarins, een tweeling bij de goudkopleeuwaapjes en ook twee kleine Dybowskihertjes zagen het levenslicht.

Bieke Lathouwers

Bij de springtamarins zijn Felicita en Franske de trotse ouders van een kleine uk. Wat het geslacht is van de baby, weten de verzorgers niet, want het jong zit nog stevig vastgeklemd rond de nek van zijn moeder en zij laat geen pottenkijkers toe. Van zodra het geslacht bekend is, krijgt het jong een naam die - net zoals bij alle andere dieren die dit jaar geboren worden in de Zoo - begint met een M.

De familie goudkopleeuwaapjes (foto) is uitgebreid met twee stuks. De tweeling wordt op handen gedragen door het hele gezin. Om wat druk van mama Auraros schouders te halen, dragen grote zussen Kaya en Lila geregeld een van de aapjes. Ook broer Murphy en papa Zenden zijn al gespot met een mini-aapje op hun rug.

Begin augustus werd een eerste Dybowskihertje geboren in het perk tussen de humboltpinguïns en de olifanten. Intussen heeft het jong het gezelschap gekregen van een halfbroertje. De kudde herten in de Zoo is zo in een jaar tijd aangegroeid tot acht stuks. Vier volwassen dieren, twee jongen van vorig jaar en twee nieuwkomers dit jaar.

BL

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio