Scholen vragen leerlingen om donderdag te voet te komen

Print
Duffel - Naar aanleiding van de Week van de mobiliteit organiseren de Duffelse scholen op donderdag 22 september een Strapdag.
"Alle kinderen worden tijdens die Stap- en Trapdag uitgenodigd te voet of met de fiets naar school te komen om de aandacht te vestigen op een duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer. Op die dag worden ook fietsvaardigheidsoefeningen georganiseerd. Daarom zullen zowel de Nieuwstraat als de Kwakkelenberg (tussen Voogdijstraat en Kapelstraat) verkeersvrij worden gemaakt. Het gemeentebestuur ondersteunt deze dag met het aanleveren van allerhande klein materiaal zoals ballonnen en stickers", zegt schepen van Mobiliteit Luc Wuyts (CD&V).

"Tijdens de mobiliteitsweek vindt ook de jaarlijkse fietsencontrole in de scholen door de politie plaats. Hierbij zal dit jaar bijzondere aandacht gaan naar de zichtbaarheid. Dit betekent dat alle aangeboden fietsen vanaf het derde leerjaar extra gecontroleerd zullen worden op fietslichten en reflectoren. In dit kader past ook de bedeling van rode fietslichtjes in gemeenteschool' t Kompas. Voetgangers kunnen deze lichtjes in de donkere wintermaanden ook bevestigen aan de boekentas of kledij. De leerlingen ontvangen telkens nieuwe batterijtjes, zolang de voorraad strekt", zegt Luc Wuyts.

Tot slot promoot de gemeente het dragen van de fietshelm, fluohesje of fluohoes over de boekentas. Leerlingen kunnen daarmee een geschenkje winnen.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio