Hulpvaardige man aanzien als handtasdief en krijgt slaag

Een 79-jarige dame werd donderdagavond rond 17.50 uur op een brutale manier overvallen in de Quellinstraat. Het slachtoffer raakte gewond, maar de jonge daders konden worden opgepakt. Een hulpvaardige man en een politieman in burger die een van de daders staande hielden werden in alle verwarring door andere omstaanders hard aangepakt.

Het slachtoffer werd door een meisje bij de arm gegrepen en tegen een huisgevel geduwd. Het meisje probeerde de dame haar handtas af te rukken, maar dat lukte niet onmiddellijk omdat het slachtoffer de handtas stevig vasthield. De vrouw werd voor een tweede maal weggeduwd en geraakte daarbij zwaar gekwetst. Door de pijn moest ze haar handtas loslaten.

Het meisje liep en weg en haalde ondertussen de handtas leeg. Een getuige op een motorfiets zag hoe het meisje de handtas doorgaf aan een jongen. De motorrijder achtervolgde de jongen en kon hem klem rijden op de hoek van de Quellinstraat en de De Keyserlei.

Getuige in alle verwarring hard aangepakt

Ondertussen was het meisje ook naar daar gelopen en ze begon te roepen dat de jongen haar broer was en dat de handtas van haar was. Plotseling ontstond er verwarring bij een groep omstaanders die dan de motorrijder aanvielen. Hij kreeg een paar rake klappen te verwerken. Een politieman die niet aan het werk was, maar toevallig passeerde, kon de jongeman overmeesteren. Maar ook hij werd aangevallen door de omstaanders. Hij moest de jongen loslaten.

Ondertussen was de politie ter plaatse gekomen en gingen ze op zoek naar de twee verdachten. Andere getuigen hadden het duo aan een bushalte gezien. Toen de politie-inspecteurs daar gingen kijken, waren de twee al vertrokken.

Daders opgepakt op bus

De bus kon gelokaliseerd worden en de twee verdachten werden van de bus geplukt. Het gaat om een broer en zus van respectievelijk 16 en 20 jaar. Het meerderjarige meisje (20) zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in de loop van de namiddag. De minderjarige jongen (16) werd door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

Archiefbeeld Photo News

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio