Jeugdhuis Qbus maakt zich op voor tweede voorronde

Jeugdhuis Qbus maakt zich op voor tweede voorronde

Jeugdhuis Qbus maakt zich op voor tweede voorronde

Print
Jeugdhuis Qbus in Aartselaar is zaterdagavond het podium voor de tweede voorronde van FrappantPOP. “Een unieke mogelijkheid om nieuwe groepen te ontdekken en ervaring op te doen”, noemt medewerker Thomas Voet het.

“FrappantPOP is voor ons een unieke mogelijkheid om enkele nieuwe groepen te ontdekken en ervaring op te doen, door de samenwerking met de mensen van Trix”, zegt Thomas Voet (23), penningmeester van jeugdhuis Qbus. “Dit is onze eerste deelname, aangezien ons jeugdhuis twee jaar heeft stilgelegen pas een jaar geleden is heropend.”

“Dit schooljaar willen we enkele bangelijke fuiven organiseren. Onze meeste activiteiten zijn echter optredens, vorig jaar zo’n twintigtal. We proberen een uitgebreid gamma aan te bieden. Vorig jaar hadden we zelfs punk, metal, hiphop en jazz tijdens één avond. Afhankelijk van het genre komen daar tieners, twintigers of ouderen op af, meestal vaste bezoekers maar ook steeds nieuwe mensen van wie we natuurlijk hopen dat ze later nog eens terugkeren.”

Droomaffiche

Op zijn droomaffiche prikt Thomas groepen als The Offspring, Linkin Park en Rise Against. “Maar mochten Customs of Black Box Revelation eens komen spelen, dan zou dat ook al zeer mooi zijn. In februari hadden we al een eerste buitenlandse deejay. In juli speelden hier Amerikaanse en Britse hardcore-groepen.”

Het jeugdhuis is ook vertrouwd met 100% Puur, het platform van Poppunt waarbij organisatoren jonge groepen uit andere provincies aan voordelige voorwaarden kunnen boeken. “Een goed initiatief om de Antwerpse groepen te promoten”, vindt Thomas. “Wij hebben 100% Puur dit jaar leren maar er nog geen gebruik van gemaakt. We hebben een aanvraag ingediend en hopen dat die snel wordt aanvaard.”

Stap in het onbekende

FrappantPOP beschouwt Thomas voor Qbus als “een stap in het onbekende”. “We verwachten dat er enkele goeie nieuwe groepen komen spelen, die hopelijk later zullen doorbreken en mogelijk deze wedstrijd winnen.”

Eén van de aantredende groepen is in Aartselaar alvast niet onbekend: “Not So Much geniet mogelijk wat van het thuisvoordeel”, gelooft hij.

Gunter JACOBS


Fiche Jeughuis Qbus

Voorronde FrappantPOP op zaterdag 17 september vanaf 20u

Adres: Jeugdhuis Qbus, Kleistraat 204, Aartselaar

Capaciteit: 250 bezoekers.

Open: Woensdag van 20 tot 24u, vrijdag van 20 tot 2u, zaterdag van 20 tot 2u, zondag variabel.

Publiek: “Gevarieerd. Zowel liefhebbers van dubstep als harder styles.”

Qbus-hits: ‘Louder’ (DJ Fresh ft. Sian Evans), ‘Warp’ (Bloody Beetroots ft. Steve Aoki), ‘Everyday’ (Rusko, Netsky-remix).

Website: www.jh-qbus.be

.

Nu in het nieuws