Nepagenten beroven bejaarden

Nepagenten beroven bejaarden

Nepagenten beroven bejaarden

Print
Valse agenten hebben donderdag drie bejaarden beroofd in Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe. Ze gingen er telkens vandoor met juwelen en cash geld. Omdat de drie feiten op dezelfde dag plaatsvonden, vermoedt het gerecht dat het om één en dezelfde bende gaat, maar zekerheid bestaat daarover nog niet.

De dieven sloegen eerst toe bij de 83-jarige Jeanne, in Sint-Pieters-Woluwe. Daar werd rond 11.00 uur aangebeld door een jongedame, die een schoonmaakproduct kwam brengen. Kort na het vertrek van de dame doken twee zogezegde agenten op die meldden dat ze een dievegge hadden opgepakt met Jeanne's hoed en tas. De agente doorzochten de woning en vertrokken, maar na hun vertrek stelde Jeanne vast dat ze met 500 euro en twee gouden oorbellen waren verdwenen.

Rond 12.00 uur kreeg de 93-jarige Anna in Sint-Lambrechts-Woluwe bezoek van een zogenaamde meteropnemer van de watermaatschappij. Toen die weer vertrokken was, belden twee zogenaamde agenten aan die een aantal spullen toonden en Anna vroegen haar juwelen na te kijken. Na het vertrek van de agenten, bleek Anna's juwelendoos gestolen, net als een envelop met cash geld.

Om 13.15 uur werd de 81-jarige Anne in Sint-Lambrechts-Woluwe dan het volgende slachtoffer. Ook zij had een dame binnengelaten die een schoonmaakproduct kwam tonen. Nadien meldden zich twee agenten, die haar vroegen waar ze haar geld en juwelen verborg. Eenmaal de agenten weg waren, bleken er 1.800 euro, 500 Zwitserse frank en juwelen gestolen.

Beeld: Photo News

.

Nu in het nieuws