Leuvense wetenschappers brouwen het "perfecte receptiebier"

Leuvense wetenschappers brouwen het perfecte receptiebier

Leuvense wetenschappers brouwen het "perfecte receptiebier"

Print
Onderzoekers van de K.U.Leuven en de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven hebben naar eigen zeggen "het perfecte receptiebier" ontworpen. Het bier is blond, bitter, bevat ongeveer 6° alcohol en heeft een fruitig aroma. Het kreeg de naam Surplus mee en wordt gelanceerd op alle recepties bij de opening van het academiejaar aan de Associatie K.U.Leuven.

Het bier is overigens enkel verkrijgbaar voor activiteiten van de Associatie. Surplus combineert de Belgische bierbrouwerstraditie met wetenschappelijke vernieuwing, luidt het.

Onderzoekers van de K.U.Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), ontwikkelden een optimale biergist die specifieke aroma's produceert. Het brouwen gebeurt in de geavanceerde pilootbrouwerij van de KAHO Sint-Lieven waar nieuwe technologieën gebruikt worden ter bevordering van de bierkwaliteit, efficiëntie en energiezuinigheid.

.

Nu in het nieuws