Mechelen.be klopt Gent, Antwerpen en Leuven

Mechelen.be klopt Gent, Antwerpen en Leuven

Mechelen.be klopt Gent, Antwerpen en Leuven

Print
Mechelen - De 'MijnGemeente' is voor het tweede jaar op rij de beste gemeentelijke website van Vlaanderen. In de ranglijst bleef Mechelen dit jaar Gent, Antwerpen en Leuven voor. Dat blijkt uit de 'Website Monitor Lokale Besturen 2011' van onderzoeks- en adviesbureau Indigov, een spin-off van de K.U. Leuven.

In de top-10 van gemeentelijke websites vormen Mechelen, Gent, Antwerpen en Leuven al jaren de vaste waarden. De vernieuwde website van Oostende scoort dit jaar met een zesde plaats ook bijzonder goed, net als hoogste stijger Stabroek op een tiende plaats. Het project website van de stad Mechelen van de intercommunale Leiedal krijgt dit jaar de prijs voor meest vernieuwend gemeentelijke webinitiatief.

Facebook

Het onderzoek bundelt indicatoren als interactiviteit, elektronische dienstverlening, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid tot één gemeentelijke score. Uit het onderzoek blijkt ook dat gemeenten steeds meer inzetten op sociale media. Op dit moment heeft een op drie Vlaamse gemeentes een eigen Facebookprofiel, een verdubbeling ten opzichte van 2010.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio