Muur geschrapt uit Ronde - Oudenaarde krijgt aankomst

Muur geschrapt uit Ronde - Oudenaarde krijgt aankomst

Muur geschrapt uit Ronde - Oudenaarde krijgt aankomst

Print
De Ronde van Vlaanderen komt de volgende zes edities aan in Oudenaarde en niet meer in Meerbeke, dat de finale van de Ronde al sinds 1973 mocht ontvangen. De Muur van Geraardsbergen verdwijnt voor het eerst in 40 jaar uit het parcours.

De beklimming van de Oude Kwaremont zal de finale worden en de Muur van Geraardsbergen verdwijnt uit de wedstrijd. De Oude Kwaremont zal bovendien, net als de Paterberg, maar liefst drie keer moeten beklommen worden door de renners.

Lees ook: Nieuwe Ronde: "Sportief verlies" en "Positief voor supporters"

Die beklimmingen zullen in volle finale gebeuren. Voordien zullen achtereenvolgens de Nokereberg, de Taaienberg, de Eikenberg, de Molenberg, de Rekelberg, de Berendries en de Valkenberg aan de beurt komen. In totaal zitten er 17 hellingen en 9 kasseistroken in de Ronde.

De aankomstmeet zal in de Minderbroederstraat, op de kruispunt van de N60 en ter hoogte van de Oudenaardse Donkvijvers, komen te liggen.

Gebalde finale

"Met Oudenaarde hebben we gekozen voor een aankomstplaats die zeer bekend en geliefd is bij vele fietsers", zegt organisator Wim Van Herreweghe. "De stad ligt centraal in de Vlaamse Ardennen, midden tussen de hellingen. Dat gaf ons de mogelijkheid een zeer gebalde finale uit te bouwen, met drie keer een beklimming van de Oude Kwaremont en de Paterberg in de laatste 75 kilometer, in combinatie met de Hoogberg, de Kruisberg en de Koppenberg."

Het voorbije half jaar waren er drie kandidaten om de aankomst van de Ronde te ontvangen: Meerbeke, Ronse en Oudenaarde. De keuze voor die laatste stad betekent ook dat het parcours er volledig anders gaat uitzien.

Beeld: Photo News

Meer sportnieuws