Verkeerslichten Lilsedijk laten het meermaals afweten

Print
Beerse - De verkeerslichten op het kruispunt van de Lilsedijk en Antwerpseweg in Beerse zijn het voorbije jaar zes keer defect geweest.

Een twaalfjarige jongen raakte op 16 juni zwaargewond toen hij het kruispunt van de Antwerpseweg en Lilsedijk in Beerse overstak. Op dat moment stonden de verkeerslichten op knipperstand. De jongen werd gegrepen door een betonmixer die met volle snelheid over de Antwerpseweg raasde.

Guy Paulis uit Herentals, voorzitter van LDD-Kempen, stelde een parlementaire vraag aan Hilde Crevits (CD&V), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, over de situatie met de verkeerslichten.

Volgens de minister zijn er het afgelopen jaar zes interventies geweest waarbij de verkeerslichten vijf keer op knipperstand stonden.

“Het defect werd telkens hersteld in minder dan een half uur na aankomst van de aannemer. Die aannemer moet binnen de drie uur ter plaatse zijn, wat ook steeds het geval was”, antwoordde Hilde Crevits.

Guy Paulis pleit voor snellere interventies en voor bedrijfszekerder materiaal. “Op de bewuste 16 juni is een half uur voor het ongeval al een melding gedaan van het probleem. Pas een uur na het ongeluk arriveerde de technicus”, meent Guy Paulis. “Zes defecten van diverse aard zijn op zo’n locatie toch echt te veel.”

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio