Spitsstrooksignalisatie op E313

Volgende week gaan er 'spitsstrooksignalisatieborden' geplaatst worden op de E313. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zet dinsdagavond borden tussen Antwerpen en Ranst om het verkeer vanuit de stad dynamisch te sturen. Tot vrijdag moeten automobilisten tijdens de nachtelijke werken over één rijstrook.

pirombouts

Bij het zetten van de signalisatieborden wordt de E313 een kwartier lang afgesloten. De komende weken zullen tot zes keer toe verschuiven in de komende weken, waarbij de autosnelweg opnieuw telkens vijftien minuten lang niet toegankelijk is.

Borgerhout

Op donderdag, in de nacht van 22 op 23 september dus, zal ook de oprit Borgerhout worden afgesloten om de veiligheid van zowel de arbeiders als weggebruikers te verzekeren. Wie daar toch de E313 op wil, kan dat onder meer door om te rijden via de oprit Borgerhout van de Antwerpse ring.

Dynamische informatieborden boven de snelweg maken het volgens het AWV mogelijk weggebruikers tijdig te informeren over bijvoorbeeld hindernissen, incidenten en alternatieve routes. Rijstrooksignalisatieborden worden dan weer gebruikt om het verkeer per rijstrook dynamisch te sturen. Zo helpen ze de doorstroming te bevorderen en de verkeersveiligheid te verhogen.

Foto Photonews

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio