"Meccano-tracé geen oplossing voor mobiliteitsprobleem Beveren"

De geplande gevangenis in Beveren "opschuiven" doet de mobiliteitsproblemen in Beveren en het Waasland niet verdwijnen, waarschuwt het Beverse gemeentebestuur. Beveren reageert daarmee op de aankondiging van de Antwerpse actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos en het Wase ABBLO om via de rechtbank de werken aan de gevangenis te laten stilleggen.

jrosquin

De gevangenis die in Beveren gepland is, ligt volgens de actiegroepen pal op de westelijke verbindingsweg uit hun Meccano-plan en maakt dat tracé onhaalbaar als alternatief voor de sluiting van de Antwerpse Ring. De gevangenis 100 meter opschuiven op hetzelfde terrein zou volgens de actiegroepen volstaan.

RUP

De Beverse burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V, foto) heeft daar echter vragen bij, en verwijst naar het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), technische moeilijkheden en een aanpalende kmo-zone. Hij verwijt de Antwerpse actiegroepen "arrogantie om te komen vertellen hoe het in Beveren moet".

Van de Vijver pleit ervoor bij de genomen beslissingen te blijven. "Het Wase mobiliteitsplan (met onder meer parallelwegen op de E17 en een nieuwe verbinding tussen de N70 en de E34 en E17) maakt deel uit van het Masterplan 2020. Daarover heeft de Vlaamse regering een duidelijke beslissing genomen. We moeten in ons land eindelijk eens leren genomen beslissingen uit te voeren. Het Meccano-tracé lost de mobiliteitsproblemen hier niet op. De westelijke bypass biedt geen enkele oplossing voor de verkeerslast in de dorpskernen van de Beverse deelgemeenten ten zuiden van de E34."

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio