1 / 2

Nù al Sinterklaasproducten in de Aldi

Winkels plaatsen pas 10 weken voor 6 december Sinterklaas-poducten in de rekken, maar dat is buiten het warenhuis Aldi gerekend. In deze winkelketen kan je nu al chocolade sinten en zwarte pieten kopen.

gtheunis

De speciale betekenis van Sinterklaas is niet langer op te merken in de Aldi. Zij verkopen namelijk 81 dagen voor de feestdag, 11 dagen vroeger dan andere winkels, al snoepgoed van de 'heilige man'. Toch vindt Aldi dat niet abnormaal, want ze doen het zogezegd op vraag van de klant. "Wij maken geen reclame voor 1 november en je vindt tot dan ook geen echte sint in de winkel", klinkt het bij Aldi.

Het Sint-Nicolaasgenootschap is niet te spreken over deze vroege Sinterklaas-actie. 'Nu moeten kinderen 81 dagen braaf zijn om cadeautjes te krijgen van de Sint. Dat verhoogt de spanning, want geen enkel gezond kind kan zo lang braaf zijn", vindt Geert Vandenhende, ondervoorzitter van het Sint-Nicolaasgenootschap. Bovendien worden kinderen zo hun weldoener sneller beu.

Ook de Lidl is er vroeg bij, want vanaf 26 september kan je daar de goede sint in chocoladevorm krijgen. In de Delhaize verschijnt het sint-snoepgoed dan weer vanaf oktober, maar enkel in regio's waar ze Sint-Maarten op 11 november vieren.

Foto: Photonews

NIET TE MISSEN