Sanering kasteelvijver vermindert geur

Print
Kruibeke - De vijver rond kasteeldomein Wissekerke wordt gesaneerd. Dit moet onder meer de geurhinder verminderen.

De saneringswerkzaamheden zijn intussen van start gegaan. Het vervuilde slib dat enkele jaren geleden uit de vijver gehaald werd om uit te drogen, wordt verzet en op de vrijgekomen plaats wordt nieuw slib uit de vijver gestort, dat op zijn beurt enkele jaren zal uitdrogen.

Den Duiventoren

De ingreep moet onder meer de geurhinder verminderen. Die kan volgens Karl Mathé, uitbater van taverne van Den Duiventoren op een steenworp van de kasteelvijver, bij momenten hoogst onaangenaam zijn.

“Als de wind in de richting van ons terras zit, stinkt het ronduit. Dat is niet alleen voor ons en onze klanten onaangenaam, maar ook voor de bezoekers en de trouwers in kasteel Wissekerke. Soms reikt de geur zelf tot aan De Schuur in de Lange Gaanweg. De sanering lijkt me dan ook geen overbodige luxe.”

Het rioolwater van de omgeving werd lange tijd in de vijver geloosd, wat voor sterke geurhinder zorgde. In 2005 werd een pompinstallatie gebouwd om het af te leiden naar de riolering.

Bij de aanleg van een collector aan De Dulpop koppelde Aquafin ook alle andere lozingspunten af van de vijver. Enkel met de lozingspunten van het kasteel en de taverne gebeurde dit nog niet.

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio