Vader en schutters tonen 'familiemoord'

Print

Vader en schutters tonen 'familiemoord'

Temse - Er werd donderdagmiddag een reconstructie gehouden van de moord op Eddy Van der Borght. Zijn vader Prosper en de twee schutters toonden hoe ze de klusjesman om het leven brachten.

Het bedrijf waar Eddy Van der Borght (37) op 11 juli werd neergeschoten door twee huurmoordenaars, werd om 14 u afgezet met hekkens met zwarte doeken aan. Achter de omheining vond de reconstructie plaats van de moord op de man, die gepleegd werd door twee kennissen van zijn vader Prosper (70). De man was moegetergd door de bedreigingen en pesterijen van zijn zoon, en vroeg aan David Coppens (28) en zijn drugsverslaafde vriendin Sabrina Verplaetse (31) om maatregelen te nemen. Prosper beweert nu dat hij het duo niet de opdracht gaf om zijn zoon te vermoorden, maar enkel om hem ‘bang’ te maken.

De schutters schoten drie keer op Eddy Van der Borght, die met een smoes naar het bedrijf in de Hekkergemstraat werd gelokt. In het dossier werden er al tien mensen aangehouden, onder wie zowel de zus, het nichtje als verschillende kennissen van het slachtoffer. Tijdens de ondervraging door de onderzoeksrechter was Prosper Van der Borght de enige die geen spijt betuigde. “Als u een zoon zou hebben die u hetzelfde aandeed als mijn zoon mij, dan zou u ook willen dat hij vermoord werd”, vertelde de man. Volgens zijn advocaat Johan Vanden Abeele werd Prosper jaren geterroriseerd door zijn zoon. “Hij werd geslagen en afgeperst door Eddy Van der Borght, die hem telkens om geld kwam vragen. Mijn cliënt zag geen andere oplossing meer dan hem uit de weg te laten ruimen.”

Intussen beweert Prosper Van der Gucht dat hij enkel wou dat zijn zoon in de benen werd geschoten. De reconstructie van donderdag was pas deel één van de wedersamenstelling. Binnen twee weken wordt er een nieuwe reconstructie gehouden met een aantal andere verdachten. Het parket in Dendermonde was karig met commentaar, maar gaf wel mee dat de eerste reconstructie goed was verlopen. Zowel Van der Borght als de twee schutters verlieten vrijwillig hun cel om mee te werken.

BEFO

Foto: Geert De Rycke

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio