Stad plant wooncomplex met supermarkt op Heymanplein

Stad plant wooncomplex met supermarkt op Heymanplein

Stad plant wooncomplex met supermarkt op Heymanplein

Print
Sint-Niklaas - Het stadsbestuur wil het Carrefour GB-warenhuis op het Hendrik Heymanplein afbreken en er een modern woon- en winkelcomplex van maken. De huidige uitbater van de winkel staat niet afkerig tegenover de plannen.

Het stadscentrum telt vandaag nog maar één grootwarenhuis: de winkel Carrefour GB op het Hendrik Heymanplein. Momenteel zit de uitbater van het filiaal samen met het stadsbestuur rond de tafel om de opstalrechten te bespreken, en schepen van Ruimtelijk Ordening Marc Heynderickx (CD&V) maakt van die gelegenheid gebruik om de winkel een voorstel te doen.

“We moeten nadenken of heel de Carrefoursite kan worden geherstructureerd”, verduidelijkt de schepen. “Het huidige gebouw zou kunnen worden afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. Daarin zou niet alleen plaats komen voor het warenhuis, maar ook voor bewoning en garages.”

Uitbreiding van bibliotheek

Het nieuwe woon- en winkelcomplex zou passen in een aantal andere maatregelen die het uitzicht van het Hendrik Heymanplein in de toekomst zullen veranderen. “Momenteel buigen we ons volop over de plannen voor de uitbreiding van de hoofdbibliotheek, het stadsarchief en het Huis van het kind”, verduidelijkt Heynderickx.

“Als er al zoveel aanpassingen worden gedaan op het plein, kunnen we best ook meteen de Carrefour- omgeving aanpakken. We willen voor heel de herinrichting van de zone grondig en overdacht te werk gaan.” De schepen maakt zich sterk dat de Carrefour GB-winkel niet hoeft te vrezen voor haar voortbestaan op het Hendrik Heymanplein.

“Heel het schepencollege is er voorstander van dat de winkel op deze plaats blijft”, zegt Heynderickx. “We hebben nog maar heel weinig van dit soort zaken in het stadshart. Carrefour blijft erg belangrijk als buurtwinkel.”

Ive Bastijns nam een jaar geleden het Carrefour-filiaal over, en staat niet afkerig tegenover de plannen die de stad heeft met het winkelpand. “Ik wil graag blijven op deze plaats, want ik heb een winkel die goed draait”, zegt hij. “Na het faillissement van de vorige uitbater heeft dit filiaal een nieuw elan gekregen. Het voorstel van de stad zal zeker heel wat praktische problemen met zich meebrengen, en we moeten alle voorwaarden heel goed bekijken. De samenwerking met de stad verloopt momenteel heel correct, en we zullen haar voorstel de komende weken uitgebreid bespreken.”

BERT FOUBERT

Foto: Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio