Nielenaar krijgt acht jaar cel voor moordpoging

De Antwerpse strafrechter heeft Kim J. (28) uit Niel vrijdag veroordeeld tot acht jaar cel voor de moordpoging op zijn toenmalige vriendin Sabrina V.L. (20). Hij had haar vijftien keer gestoken met een mes en haar de keel proberen over te snijden.

jrosquin

Sabrina was 17 toen ze Kim leerde kennen. Ze woonden al snel samen in Niel en in 2009 kregen ze een zoontje. Hun relatie ging echter gebukt onder problemen. Kim dronk en gokte, de schulden stapelden zich op en hij durfde haar wel eens te slaan.

Hoogoplopende discussie

Drie weken voor de feiten wilde ze het uitmaken. Kim dacht dat ze iemand anders had en dreigde ermee iedereen af te maken. Als hij Sabrina niet kon hebben, dan niemand. Op 29 januari kregen ze een hoogoplopende discussie nadat ze vertelde dat ze definitief bij hem wegging.

Nadat de ruzie geluwd was, nam Kim een vleesmes van 23 centimeter. Hij liep er eerst nog wat mee rond en viel haar dan aan in de badkamer. Sabrina smeekte voor haar leven en beloofde dat ze bij hem zou blijven. Hij verstijfde en ze kon half ontkleed naar buiten vluchten.

Voorbedachtheid

De verdediging betwistte tevergeefs de voorbedachtheid. De rechtbank hield wel rekening met het blanco strafblad, zijn medewerking aan het onderzoek en zijn nog jonge leeftijd. Hij kreeg daarom een mildere straf dan de gevorderde vijftien jaar cel.

Kim moet Sabrina voorlopig al 7.500 euro schadevergoeding betalen en haar ouders 1.000 euro. Een deskundige moet haar definitieve schade begroten.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio