Frans auteur Michel Houellebecq niet langer vermist

De eerder als verdwenen opgegeven Franse schrijver Michel Houellebecq is opgespoord. Dat meldt de uitgeverij De Arbeiderspers donderdag.

jrosquin

Houellebecq kwam deze week niet opdagen in Nederland en Vlaanderen voor een promotietoer. Sinds eind juni reageerde hij niet meer op e-mails en telefoontjes. Het blijkt nu dat hij de afspraak om naar Nederland en Vlaanderen te komen, “was vergeten”. Doordat hij bovendien een tijdlang niet beschikte over telefoon of e-mail, hadden berichten over het auteursbezoek hem niet bereikt.

De uitgeverij maakte niet bekend waar Houellebecq uithangt, maar meldde wel dat hij “zich verontschuldigt tegenover alle direct betrokkenen en zijn lezers.” Hij verkeert in goede doen en wil over enkele maanden alsnog naar Nederland en België komen om zijn lezers te ontmoeten.

Houellebecq, bekend van boeken als Platform en Elementaire deeltjes, zou van 12 tot en met 14 september op bezoek komen in Amsterdam, Den Haag en Brussel in verband met zijn onlangs verschenen roman De kaart en het gebied.