Antwerpse serieverkrachter opgepakt in Nijlen

De politie heeft donderdagavond in Nijlen een man opgepakt die verdacht wordt van een reeks verkrachtingen. Gisteren verstuurde het parket nog een opsporingsbericht omtrent de man.

jrosquin

Donderdag gaven de politie en parket beelden vrij van een serieverkrachter die sinds 2008 actief was is in Antwerpen en omgeving. De man werd gefilmd, kort voor en na een verkrachting in Berchem in april van dit jaar. Uit onderzoek bleek dat deze man in aanmerking komt voor zeker 4 verkrachtingen en verscheidene pogingen.

De verdachte werd gisteravond om 21.25 uur gevat bij een politiecontrole in Nijlen. Hij reed met zijn wagen aan hoge snelheid, waarna een patrouilleploeg hem staande hield en controleerde. De politie stelde vast dat er een sterke gelijkenis was tussen de persoon die zij voor zich hadden en de recente verspreide beelden.

De verdachte werd verhoord en ging over tot bekentenissen. Het gaat om een 47-jarige man uit Boom. Hij is bij politie en justitie niet gekend.

Vandaag wordt de verdachte voorgeleid op het parket dat een aanhoudingsmandaat zal vorderen bij de onderzoeksrechter. In de loop van de dag zal deze beslissen of de verdachte aangehouden blijft.

Lees ook: Politie zoekt Antwerpse serieverkrachter

MEER OVER Nijlen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio