Burgemeester in de bres voor Essense treinreizigers

Print
Essen - Naar aanleiding van de commotie rond de plannen van de NMBS om de dienstregeling voor de treinreizigers fel terug te schroeven, trok donderdag burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) naar Brussel om de heer Sabin S'heeren, directeur-generaal van NMBS-Mobility te overtuigen van de noodzaak van het belang .
Eergisteren kwam het bericht dat de NMBS vanaf december de IC-trein van Antwerpen naar Essen tijdens de avondspits twee keer te vervangen door een L-trein. De P-trein die nu het spitsvervoer verzorgt, zou worden afgeschaft.

"Het was de bedoeling om het grote belang van een goede spoorverbinding vanuit Essen nog eens te benadrukken. Het werd in elk geval een constructief gesprek, "licht de burgemeester toe. " De directeur-generaal bevestigde dat wat CD&V-volksvertegenwoordiger Jef Van den Bergh gisteren reeds uit de brand kon slepen: de IR-treinen zullen gewoon blijven rijden zoals vandaag, alsook de P-trein van 17.17u. De P-trein van 16.20 zou wel (tijdelijk) worden afgeschaft. Een hele verbetering t.o.v. de oorspronkelijke plannen, maar toch nog een achteruitgang. Dit alles heeft te maken met de verminderde capaciteit ingevolge werken aan de spoorbrug over het Albertkanaal.

meer binnenkort in GvA

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio