1/2

"Die peperbolletjes op mijn bord had hij beter ergens anders gestopt"

Na alle kritiek die hij over zijn kookkunsten te verduren kreeg, kan Rinaldo eindelijk juichen. De jury oordeelde dat hij en Daniël er voorlopig het beste voorstaan. Het Tongerse duo sleepte donderdag in 'Mijn Restaurant!' de hoofdprijs van maar liefst 20.000 euro in de wacht.

Dinsdag kon u al zien dat de jury, eenmaal het bord helemaal was leeg gelepeld, enkel woorden van lof overhad voor de kookkunsten van Rinaldo. En ook Daniël maakte indruk als galante gastheer. “Absolute topgerechten”, aldus jurylid Yves Desmet, die er nog aan toevoegde dat hij in Tongeren beter at dan in de beste Italiaanse restaurants in Brussel.

De woorden zijn niet alleen een opsteker voor Rinaldo en Daniël, nadat ze al heel wat prijzengeld misliepen, haalden ze gisteren de volle pot binnen. De jury bedacht hen met de hoofdprijs, namelijk 20.000 euro. Dat geld zal van pas komen want alleen al om hun imposante pand, een voormalig klooster, van een gepaste bar te voorzien moet het koppel 7.000 euro neertellen.

Verder was de jury ook opgetogen over Amber en Elodie, het Antwerpse koppel dat ook een moeilijke start kende. Zij kregen 14.000 euro. West-Vlamingen Eef en Michaël scoorden 9.000, in Dendermonde moeten Steven en Sofie het stellen met 5.000 euro. In Aarschot werden Bart en Kris door de jury de pan in gehakt, resultaat: 2.000 euro. “Die peperbolletjes op mijn bord had hij beter ergens, je weet wel, bij zichzelf gestopt”, aldus Yves Desmet over ‘lome’ Kris.

Beeld: VTM

NIET TE MISSEN