NV Sportpaleis neemt Ethias Arena en Grenslandhallen over

NV Sportpaleis neemt Ethias Arena en Grenslandhallen over

NV Sportpaleis neemt Ethias Arena en Grenslandhallen over

Print
De NV Sportpaleis neemt vanaf 1 januari 2012 de Hasseltse Grenslandhallen en Ethias Arena over. Voor de exploitatie van het Hasseltse zalencomplex gaat NV Sportpaleis samenwerken met vmma (vtm en Q-music), Studio 100, Golazo en concertprogrammator Live Nation.

In totaal waren 15 bedrijven geïnteresseerd in de overname van de Grenslandhallen en Ethias Arena. "Het dossier dat de NV Sportpaleis heeft ingediend, stak torenhoog boven de andere voorstellen uit", zegt Grenslandhallenvoorzitter Tom Vandeput.

"We zijn begin april gestart met dit project. Onze interim-manager Luc Miermans heeft de personeelsbezetting gehalveerd zonder een bloedbad aan te richten, want de meeste mensen hebben een andere job en de begroting is goedgekeurd. Door deze maatregelen hebben we nog geen euro moeten gebruiken van het kaskrediet van 1 miljoen dat de stad ons in juni toestond."

Met de komst van NV Sportpaleis mag verwacht worden dat er meerdere grote evenementen en concerten naar Hasselt komen. In het overnamepakket zit niet Hal 5. In die hal komt de nieuwe danstempel van Versuz.

.

Nu in het nieuws