Politie zoekt Antwerpse serieverkrachter (video)

Politie zoekt Antwerpse serieverkrachter (video)

Politie zoekt Antwerpse serieverkrachter (video)

Print
Berchem - De politie en het parket van Antwerpen hebben vandaag beelden vrijgegeven van een serieverkrachter die sinds 2008 actief is in Antwerpen en omgeving. De man werd gefilmd, kort voor en na een verkrachting in Berchem in april van dit jaar. Uit onderzoek blijkt dat deze man in aanmerking komt voor zeker 4 verkrachtingen en verscheidene pogingen.

Vermoedelijk sloeg hij vorige maand nog toe nabij de Wezenberg aan de Desguinlei in Antwerpen. Hij trok op woensdagavond 17 augustus 2011 een vrouw van 27 van haar fiets maar het slachtoffer kon ontkomen. De verdachte reed met een fiets met fietszakken en droeg een groene K-way met op de rug opschriften in witte letters.

Eerder maakte hij al slachtoffers in Wommelgem, Rumst en Berchem.

Op zondag 9 maart 2008 lokte hij in de Lange Leemstraat in Antwerpen een vrouw in zijn wagen. Hij zou haar naar huis brengen in Wommelgem. Onderweg nam hij plots een andere weg en op een verlaten landweg misbruikte hij het slachtoffer onder bedreiging van een mes.

Tijdens de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 oktober 2008 wachtte de man zijn slachtoffer op op de hoek van de Slijkenhoefstraat en de Petrus Van der Taelenstraat in Rumst. Rond half 2 's nachts was een vrouw van 26 na een late shift met de fiets op weg naar huis. Ze werd van haar fiets getrokken en bij de keel gegrepen, meegesleurd over een beekje en verkracht achter het struikgewas.

Tijdens de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 december 2008 (sinterklaas) werden 2 meisjes lastig gevallen in de Hollebeekstraat in Rumst. Een meisje van 16 reed die avond rond 23 uur met de fiets richting Rumst. Net voorbij de Hoge Meentochtstraat probeerde de man haar fiets te grijpen maar het meisje kon ontkomen.

Kort voor middernacht kwam de man opnieuw uit de bosjes te voorschijn en sleurde een meisje van 19 van haar fiets. Hij maakte onmiddellijk duidelijk wat zijn bedoelingen waren maar het meisje verzette zich hevig. Met haar gsm probeerde ze tevergeefs een vriendin te bellen. Op haar voicemail werd het hele voorval vastgelegd. Er werd een robotfoto gemaakt van de dader maar die leverde voorlopig niets op.

De beste beelden van de serieverkrachter werden gemaakt op 3 april 2011. Die zondagochtend volgde de man een vrouw van 29 toen ze binnenging in haar appartement aan de De Roest d'Alkemadelaan in Berchem. De man glipte mee naar binnen en verkrachtte de vrouw in de trappenhal. De dader werd gefilmd bij het binnenkomen en bij het buitengaan. Misschien herkent u hem wel.

De man wordt 45 à 55 jaar oud geschat. Hij spreekt Nederlands en is waarschijnlijk rechtshandig. Hij is ongeveer 1m70 en struis gebouwd. Hij heeft grijzend haar, kort geschoren. Hij droeg een lichtkleurige polo met een tekstopdruk op de borst en op de linkermouw.

Getuigenissen:

Heeft u meer inlichtingen omtrent dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer 0800/30.300 of reageer online.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio