Europese jobdag op 1 oktober in Brussel

In het Berlaymontgebouw aan het Schumanplein in Brussel vindt op zaterdag 1 oktober een jobdag plaats in het kader van de 'European Job Days' die de Europese Commissie en EURES, het Europese portaal voor beroepsmobiliteit, elk jaar organiseren. Werkgevers kunnen die dag werkzoekenden ontmoeten in het gebouw van de Europese Commissie en er wordt informatie gegeven over de mogelijkheden om in het buitenland te werken of om personeel uit een ander land aan te trekken.

"Er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan werkzoekenden die ouder zijn dan 45 jaar, met een aangepast coachingprogramma", zo staat onder meer in de aankondigende persmededeling.

Nieuwigheden op deze editie zijn een stand "Create your own Job", die alle nodige informatie geeft over het creëren van zijn eigen tewerkstelling, het "Automotive Village" ingericht door de Europese autofabrikantenvereniging ACEA, de stand "Test your skills" en een stand van openbare tewerkstellingsorganisaties (Actiris, VDAB...) die kandidaten naar de gepaste werkgevers oriënteren in functie van hun cv.

Werkzoekenden die aan de Job Day willen deelnemen, moeten zich inschrijven op de website (www.jobdays.eu) en minstens tien cv's meebrengen. Op de vorige edities was een meerderheid meertalig en houder van een universitair of gelijkwaardig diploma.

Archiefbeeld: Photonews

Nu in het nieuws