Oud-parlementair Paul Hermans overleden

Oud-parlementair Paul Hermans overleden

Oud-parlementair Paul Hermans overleden

Print
Lier - In Lier is vandaag op 82-jarige leeftijd oud-volksvertegenwoordiger en voormalig senator Paul Hermans overleden. Hij was advocaat en plaatsvervangend vrederechter.
Paul Hermans werd bij de parlementsverkiezingen van 1985 rechtstreeks verkozen voor de Kamer van volksvertegenwoordigers. In 1995, op 65-jarige leeftijd, nam hij ontslag als senator.

Hermans was lijsttrekker voor de CVP bij de gemeenteraadsverkiezingen in Lier in 1988 en 1994. Bij deze laatste verkiezing leidde hij de CVP naar een grote verkiezingsoverwinning met elf zetels. De CVP liet toen het burgemeesterschap aan Marleen Vanderpoorten en Paul Hermans werd zelf OCMW-voorzitter. In 1996 zag hij zich na verschillende hartinfarcten genoodzaakt ontslag te nemen en werd hij opgevolgd door Elly Vermeire. Paul Hermans is de vader van schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko).

De begrafenisplechtigheid vindt plaats in de Sint-Gummaruskerk in Lier op zaterdag 24 september om 10u, en dus niet op 17 september zoals eerder door de stad Lier werd meegedeeld.

Foto: Paul Hermans (uiterst rechts)

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio