Weyts doet oproep aan Van Rompuy: "Laat ons aan een zeel trekken"

N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts en CD&V-Volksvertegenwoordiger Eric Van Rompuy hebben het met elkaar aan de stok gekregen op hun websites. Na de harde woorden van Van Rompuy enkele dagen geleden, bijt Weyts nu terug. Maar hij roept ook opnieuw op tot een Vlaams front. "Laat ons terug samen, CD&V, Vld en N-VA, aan een zeel trekken. Het is nog niet te laat."

ikerremans

"N-VA’er Ben Weyts verklaarde dat ik niet meer durfde gordelen 'omdat BHV nog steeds niet gesplitst is'", schreef Van Rompuy vorige week op zijn website. "Ik heb van niemand Vlaamse lessen te ontvangen en als BHV ooit gesplitst wordt zal het door CD&V zijn die de moed heeft hierover te onderhandelen. N-VA heeft zichzelf aan de kant gezet en spelt nu iedereen de les maar wat hebben zij sinds juni 2010 bereikt?", beet hij de N-VA toe.

Ben Weyts is not amused en schrijft op zijn beurt een eigen stukje aan Van Rompuy. "Welkom terug, Vlaamse waakhond", kopt hij. "Je hebt het over vermeende uitspraken. Ik kan je geruststellen. Ik verklaarde aan diverse media dat ik, gezien je afwezigheid, even je ‘Splits BHV NU!”-shirt had geleend. En dat het een maatje te groot was maar dat mij dat niet kon deren."

Weyts legt opnieuw uit hoe "rampzalig" de nota van formateur Elio Di Rupo is. "Alles wat onaanvaardbaar was voor jou, het zit er nog allemaal in, Eric. Erger nog, deze voorstellen werden wel degelijk aangepast maar louter… ten gunste van de Franstaligen", aldus de N-VA'er.

Toch doet Weyts een nieuwe oproep voor een Vlaams front. "Deze hallucinante loodgieterij moet echt stoppen. Zoals je zelf vroeger al zei in interviews: dit is voor de CD&V zelfmoord. Lees er je eigen uitlatingen op na. Grijp in. Laat ons terug samen, CD&V, VLD en N-VA, aan een zeel trekken. Het is nog niet te laat."

Lees ook: Van Rompuy: "Als BHV ooit gesplitst wordt zal het door CD&V zijn"

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio