Vtm biedt eerste hulp voor onhandelbare honden

Vtm biedt eerste hulp voor onhandelbare honden

Vtm biedt eerste hulp voor onhandelbare honden

Print
Vtm start woensdag met het nieuwe programma 'Het zal je hond maar zijn'. Vier hondentherapeuten - Geert De Bolster, zijn dochter Lindsey, Sofie Callens en David Pitié - snellen families te hulp waarbij de hond onhandelbaar is.
Mensen doen steeds vaker een beroep op een hondentherapeut. Maar hoe vind je de goede, want een officiële erkenning is er niet. "Dat is inderdaad een probleem", erkent Geert De Bolster, eerder al te zien in andere hondenprogramma's van vtm.

"Iedereen kan bij wijze van spreken een plakkaat met daarop 'hondentherapeut' aan zijn deur hangen. Sinds meer dan twintig jaar verdiep ik mij in de kennis die er over hondengedrag is. Ik leid ook mensen op en school hen jaarlijks bij, dit als een soort kwaliteitslabel. Er wordt hard gewerkt onder hondenspecialisten, zoals hondenscholen, opvoeders-, -therapeuten en -artsen, om tot vaste afspraken te komen.

Zijn er cowboys in het vak? Ja, maar dat is het gevolg van die onduidelijkheid. Hoe kan je iemand zeggen dat hij goed of fout is als er geen afspraken zijn?"

HVGo

Vtm, woensdag 14 september, 20.45u. 'Het zal je hond maar zijn'

MEEST RECENT