Psycholoog Jef Brouwers gaat exclusief werken voor KV Mechelen

Psycholoog Jef Brouwers gaat exclusief werken voor KV Mechelen

Psycholoog Jef Brouwers gaat exclusief werken voor KV Mechelen

Print
Sportpsycholoog Jef Brouwers gaat bij Malinwa aan de slag. De man die ook wielerploeg Quick.Step, de nationale hockeyploeg en de Belgische topscheidsrechters begeleidt, gaat in het voetbal voortaan exclusief KV Mechelen mentaal bijstaan.

Jef Brouwers is een bekende naam in de sportpsychologie. Onder meer Tom Boonen en wijlen Frank Vandenbroucke gingen in het verleden bij hem te rade. Ook bij KV Mechelen is hij straks niet aan zijn eerste opdracht toe.

“Ik was al verbonden aan de jeugdwerking”, zegt hij. “Samen met ouders, spelers en coaches hebben we daar een project rond respect opgezet. Op voorstel van coach Marc Brys worden mijn activiteiten nu uitgebreid naar het eerste elftal.”

Maximaal rendement

Wat hij precies gaat doen, moet nog bepaald worden.

“Ik heb voorlopig alleen gehoord dat de club met mij in zee wil gaan”, zegt Brouwers. “Maar de essentie van mijn werk is overal gelijk. De spelers worden gescreend, waarna ik mijn bevindingen doorgeef aan de coach, om zo tot een maximaal rendement van het talent te komen.”

Het is niet de bedoeling dat hij zelf vaak rechtstreeks met de spelers gaat werken.

“Dat zal uitzonderlijk wel eens gebeuren, maar dan alleen op vraag van de speler en in nauw overleg met de coach. Normaliter werk ik altijd via de hoofdcoach. Hij neemt de finale beslissing.”

Met zijn engagement bij KV Mechelen is het uitgesloten dat Brouwers voortaan nog voor een andere club zal werken.

“Ik werk nooit voor twee organisaties die mekaar concurrenten zijn. Niet in andere sporten, niet in het bedrijfsleven. Zolang ik voor KV Mechelen werk, werk ik niet voor een andere club.”

WVO

Foto: Photo News

MEER VOETBALNIEUWS