Geen film voor Urbanus

Geen film voor Urbanus

Geen film voor Urbanus

Print
De Urbanusfilm 'La toujours contente', die twee jaar geleden aangekondigd werd, komt er toch niet. Regisseur Frank Van Passel en Urbanus krijgen de financiering in Nederland niet rond.

In mei 2009 kondigden Urbanus en Van Passel nog aan dat de populaire komiek weer een film zou gaan maken, dit keer over garagehouder en bricoleur Armand Piston die de Duitse bezetting probeert door te komen.

De opnames zouden starten in het voorjaar van 2011, met een première van de film rond Kerstmis. "Van dat alles is niets in huis gekomen", bevestigt Urbanus. "We hebben een pint gedronken en de knoop doorgehakt. Een mens kan niet eeuwig stand-by blijven voor het geval de financiering toch nog rond raakt."

"De film zou met 4 miljoen euro duurder worden dan de meeste Vlaamse langspelers en dat komt omdat het een avonturenfilm is. Hij speelt tijdens de oorlog en daar heb je niet alleen legeruitrustingen voor nodig maar bijvoorbeeld ook tanks. Bovendien wou Frank deze film met topacteurs draaien. In Vlaanderen was ons project voor 3,5 miljoen gefinancierd, maar het halve miljoen uit Nederland is niet rond geraakt. De crisis en de besparingen op cultuur die Nederland treffen, hebben ons de das omgedaan."

Foto Photo News

Nu in het nieuws