1 / 2

Omstreden producent komt met nieuw antirimpelmiddel aanzetten

Laviv is het nieuwste product tegen rimpels van het biotechnologisch bedrijf Fibrocell Science. Laviv doet vaag denken aan het gelijkaardige product Isolagen, dat grandioos flopte en zelfs voor een opgezwollen huid zorgde.

gtheunis

Bij deze pas ontdekte rimpelbehandeling worden eigen bindweefselcellen 90 dagen in het laboratorium gekweekt. Deze miljoenen nieuwe fibroblasten worden vervolgens opnieuw in je lichaam geïnjecteerd om het aanmaakproces van collageen te stimuleren. Collageen zorgt ervoor dat de huid extra elastisch en rimpelloos blijft. Volgens de onderzoekers zou je dus een strakkere, zachte huid na 3 sessies krijgen. Toch blijft het afwachten of het product ook effectief werkt. Zo lanceerde Fibrocell eerder al Isolagen, een injectiemiddel dat enkel opgezwollen gezichten voortbracht, maar verder geen merkbare resultaten boekte.

Degene die de moed hebben om Laviv te testen, moeten wel even geduld hebben: deze herfst verschijnt een eerste reeks in de Verenigde Staten. Er zijn wel al uitbreidingsplannen naar andere landen voor het komende jaar.

Foto: Photonews

NIET TE MISSEN