Janssens reageert "in echte Dewinter-stijl" aldus Ergün Top

Burgemeester Janssens (sp.a) heeft scherpe kritiek op uitspraken van Ergün Top (CD&V, foto) en Meyrem Almaci (Groen!). “Dit is echte Dewinter-stijl”, zegt Ergün Top (CD&V) hierover. Hij reageert daarmee op de visie van Janssens over zijn legerdienst in Turkije.

ghouben

Burgemeester Janssens is overtuigd dat bij de volgende legislatuur minstens één schepen van allochtone origine zal zijn. “Het moet dan wel iemand zijn die voluit voor Antwerpen kiest”, zegt Janssens. “Ik vind het merkwaardig dat een Antwerps gemeenteraadslid binnenkort zijn legerdienst in Turkije gaat vervullen. Toch gek voor iemand die beweert hier zijn toekomst uit te bouwen.”

Janssen verwijst daarbij naar CD&V-politicus Ergün Top. Die verklaarde afgelopen weekend in een interview met uw krant dat hij binnenkort voor drie weken zijn legerdienst moet doen in Turkije. Turken in het buitenland zijn verplicht om voor hun 38 jaar in het Turkse leger te gaan.

"Hij weet hoe de vork in de steel zit"

“Dit is echte Dewinter-stijl”, zegt CD&V-gemeenteraadslid Top. “De burgemeester weet hoe de vork in de steel zit. Dat ik echt tot het laatste moment heb gewacht, bewijst dat ik had gehoopt dat deze regeling rond de legerdienst zou worden afgeschaft. Ik heb echt geen keuze. Als ik bij een overlijden van een familielid naar Turkije wil reizen, dan kan ik dit niet als ik mijn legerdienst niet heb gedaan.”

Ook Groen!-lijsttrekster Meyrem Almaci kreeg afgelopen weekend een aanval van Janssens te verwerken. De burgemeester verweet de groene politica onwaarheden te verspreiden over het OCMW om politieke redenen. Janssens zegt dat er niet is bespaard op het budget van het OCMW. Volgens Almaci vertelt Janssens niet het volledige verhaal.

Morgen: Gezocht: wettelijke remedies tegen de criminaliteit

STANDPUNT: Chat met Ergün Top

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Ergün Top