Anderlecht tankt vertrouwen tegen Kortrijk

Anderlecht tankt vertrouwen tegen Kortrijk

Anderlecht tankt vertrouwen tegen Kortrijk

Print
Een gezondheidswandeling was het niet echt, maar Anderlecht hield al bij al makkelijk de punten thuis tegen KV Kortrijk. De 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Jovanovic en Gillet kwam nooit echt in gevaar. Met het ook op de Europese confrontatie tegen AEK Athene is dit voor Anderlecht een opsteker.

Anderlecht koos onvoorwaardelijk voor de aanval en dat leverde al na een kwartier succes op. Suarez gooide voor doel en daar had Jovanovic maar zijn (mindere) rechter tegen te zetten: 1-0, Kortrijk-doelman Van Hout had geen schijn van een kans.

De Brusselaars duwden door maar de voorsprong opvoeren, lukte niet. Van Hout ranselde meerdere ballen uit zijn doel. De Kortrijk-counters bleven intussen meestal zonder enig gevaar.

Even hing de 1-1 in de lucht bij een ingestudeerd nummertje na een hoekschop maar Proto was bij de zaak. Iets voor het uur zorgde Gillet voor meer zekerheid. Na een ingestudeerde vrije trap ramde hij de bal tussen de benen van Van Hout.

KV Kortrijk probeerde in het slot van de wedstrijd nog - toen Anderlecht de buit binnen waande en wat achterover leunde - maar zonder enig resultaat.

MEER VOETBALNIEUWS