Kwalificatie op EK binnen bereik voor Belgisch  volleyteam

Kwalificatie op EK binnen bereik voor Belgisch volleyteam

Kwalificatie op EK binnen bereik voor Belgisch volleyteam

Print
België heeft in zijn tweede wedstrijd op het EK volleybal in Oostenrijk een uitstekende zaak gedaan door Frankrijk met 3-1 te kloppen.

In groep C komen onze landgenoten daarmee op 3 punten, evenveel als Italië en Frankrijk, maar beide landen hebben wel een beter puntenpercentage waardoor België voorlopig derde is. Finland, maandag de tegenstander van de Belgen, is zonder punten laatste en speelt later zondag tegen Italië.

De eerste set kende een wisselend puntenverloop en een spannend slot, waarin België het pas met de zevende setbal kon afmaken via Verhanneman. De tweede set was rommelig aan beide kanten, en het Portugees-Hongaars scheidsrechtersduo gaf beide ploegen ook nog eens een gele kaart.

Ngapeth-Rouzier stuwden de Fransen naar 12-16, maar via blokjes van Raymaekers, Van Walle en Verhees kwamen de Belgen terug. Dit keer was het Frankrijk dat zeven setpunten nodig had voor Tuia het eindelijk kon afmaken: 34-36.

In set drie zorgden Verhees en Verhanneman voor een 9-4 voorsprong, en via Van Walle en knappe recepties zelfs 13-6. De Fransen naderden nog wel tot twee punten, maar de setwinst kwam niet meer in gevaar.

Na knappe bloks van Verhees (foto) en Van Walle komen de Belgen in de vierde set op 16-12, en via enkele Franse foutjes wordt het 21-18. Ngapeth brengt zijn ploeg met een ace nog terug tot 23-23, maar Van Walle knalt met de tweede matchbal voor de Belgen de Franse receptie aan flarden: 26-24 en 3-1 winst tegen het nummer elf van de wereld.

België speelde met Klinkenberg, Raymaekers, Van Walle, Verhanneman, Verhees, Depestele, libero Dejonckheere. Kwamen in: Deroo, Van den Dries, Claes.

Meer sportnieuws