Vader slaat 17-jarige dochter het hoofd in met een hamer

Vader slaat 17-jarige dochter het hoofd in met een hamer

Vader slaat 17-jarige dochter het hoofd in met een hamer

Print
De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft een 58-jarige man uit Wevelgem aangehouden die vrijdagavond zijn 17-jarige dochter het hoofd heeft ingeslagen. Dat heeft het Kortrijkse parket zondagmiddag bekend gemaakt. Drie andere kinderen van de man van Marokkaanse orginie waren getuige van de feiten.

De man takelde zijn dochter zwaar toe in de hoop zo van haar te horen waar de moeder van het gezin is ondergedoken na ernstige feiten van partnergeweld. De tienerdochter vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

De man haalde vrijdag na schooltijd zijn vier kinderen, tussen 13 en 17 jaar, op en bracht hen naar huis. Daar sloot hij hen op in de garage.

Het oudste kind, een meisje van 17, werd vastgebonden en zwaar aangepakt door de vader. De tiener werd geschopt en geslagen omdat ze niet wilde of kon zeggen waar haar moeder is ondergedoken. De drie andere kinderen waren getuige van de gewelddaden.

Uiteindelijk nam de vader een hamer en sloeg daarmee zijn dochter op het hoofd. Het meisje liep daarbij een open schedelbreuk op en bleef zieltogend achter. Omdat de vader dacht dat zijn dochter dood was, hield hij op met zijn daden. Even later kon één van de andere kinderen ontsnappen uit de garage en alarm slaan bij de buren.

De 58-jarige vader werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De man wordt voorlopig beschuldigd van poging tot doodslag.

.

Nu in het nieuws