Kiwee: kleinere, zoetere kiwi zonder schil

Kiwee: kleinere, zoetere kiwi zonder schil

Food

Kiwee: kleinere, zoetere kiwi zonder schil

Print
De kiwi's zijn een grote bron van antioxidanten en vitamines, maar ze zijn niet erg geliefd bij kinderen door hun harige schil. Daar brengen enkele Nieuw-Zeelandse wetenschappers nu verandering in.

De Kiwee is een kleine variant van de kiwi. Het hebbeding is ongeveer even groot als een aardbei, proeft een beetje zoeter dan de gemiddelde kiwi en heeft een zachte, eetbare schil. Dat moet het fruit weer geliefd bij kinderen maken.

Ouders die hun wenkbrauwen nu reeds ophalen, kunnen gerust zijn. De kiwee is geen genetisch gemanipuleerd fruit. De kleine variant kwam in de 19de eeuw reeds voor in China, maar was nooit erg populair omdat hij moeilijk te kweken was en snel rotte. Door de teelt een beetje in de juiste richting te duwen, konden de wetenschappers de houdbaarheid verhogen en de kweek gemakkelijker maken.

De Kiwees zijn momenteel enkel verkrijgbaar in Groot-Brittannië.

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN