Vierjarig jongetje bedreigt moeder: "Ik begin weer te roken als je geen cadeaus koopt"

Vierjarig jongetje bedreigt moeder: Ik begin weer te roken als je geen cadeaus koopt

Vierjarig jongetje bedreigt moeder: "Ik begin weer te roken als je geen cadeaus koopt"

Print
De tweejarige jongen Ardi Rizal uit Indonesië choqueerde twee jaar geleden Amerika toen hij gefilmd werd met een sigaret. Nu hij 4 is, lijkt hij afgekickt te zijn van de nicotine. "Maar hij dreigt ermee terug beginnen te roken als ik geen cadeaus voor hem koop."

Ardi Rizal was amper 2 jaar toen de Amerikaanse tv-zender ABC hem filmde. De jongen was net wakker geworden na een dutje en stak in zijn wiegschommel een sigaret aan met behulp van zijn opa. Die rookte de peuter vervolgens vrolijk op. "Niets mis mee", vond opalief. "Zolang hij genoeg koffie drinkt om de nicotine te neutraliseren."

Het land reageerde echter zo geschokt, dat de overheid de moeder van Rizal aanbood om de jongen te laten afkicken op hun kosten. Twee jaar later beweert de vierjarige jongen nooit meer een sigaret te willen aanraken. Maar volgens zijn moeder klopt dat verhaaltje niet helemaal. "Hij rookt wel nog, mensen in de stad bieden hem sigaretten aan. Maar hij gebruikt het roken nu wel als dreigement. Als ik geen cadeaus voor hem koop, zegt hij dat hij terug begint te roken."

Beeld: Photonews

MEEST RECENT