Bush en Obama voor het eerst samen in openbaar tijdens herdenking 9/11

Bush en Obama voor het eerst samen in openbaar tijdens herdenking 9/11

Bush en Obama voor het eerst samen in openbaar tijdens herdenking 9/11

Print

President Barack Obama en voormalig president George W. Bush zullen voor het eerst samen in het openbaar te zien zijn. De twee wonen de herdenkingsplechtigheid op Ground Zero bij.

Op 11 september om 8 uur plaatselijke tijd (14 uur bij ons) start de herdenkingsplechtigheid op Ground Zero. Om 8u46, het moment waarop het eerste vliegtuig de WTC-torens in vloog zal president Obama een gedicht voordragen. George Bush zal daarna een tekst voorlezen. Om 9u03, het moment van de crash van het tweede vliegtuig in de WTC-torens zal er muziek gespeeld worden door de Chinees-Amerikaanse componist Yo-Yo Ma en het Amerikaanse zangduo Simon&Garfunkel. De namen van de 3.000 slachtoffers zullen dan ook worden voorgelezen door de nabestaanden.

President Obama trekt daarna naar Shanksville, Pennsylvania, waar het 4de passagiersvliegtuig neerstortte en gaat nadien naar het Pentagon in Washington waar een ceremonie gehouden wordt. In het Kennedy Center in Washington volgt ten slotte een concert.

De veiligheidsmaatregelen zijn bijzonder streng. Zo is het haast onmogelijk om zonder speciale pas op Ground Zero te raken, waar een 10.000 familieleden van slachtoffers bijeen zullen komen.

Beeld:Photonews

.

Nu in het nieuws