Cercle voorlopig leider na 2-1 winst tegen Beerschot

Cercle voorlopig leider na 2-1 winst tegen Beerschot

Cercle voorlopig leider na 2-1 winst tegen Beerschot

Print
Cercle Brugge heeft zaterdagavond thuis met 2-1 gewonnen tegen Beerschot. Daarmee stoten de West-Vlamingen KV Mechelen voorlopig van de leidersplaats in de Pro League.

KVM speelt zondag nog op eigen veld tegen Club Brugge.

Rudy maakte de twee doelpunten voor Cercle in de eerste helft. Sidibe zorgde voor de aansluitingstreffer na de rust, maar verder kwam Beerschot niet meer. De Antwerpenaars zijn nu elfde.

Standard hield op het nippertje de drie punten in eigen huis tegen Westerlo. Berrier verzilverde een penalty in de 89ste minuut, 1-0. De Rouches stijgen zo naar de tweede plaats, op twee punten van Cercle. Westerlo blijft samen met STVV laatste.

Lierse moet nog wachten op een eerste zege in de eerste klasse dit seizoen. Elgabas legde op het uur een penalty in de netten, maar de Pallieters zagen het bezoekende Lokeren in de blessuretijd nog de 1-1 eindstand maken via Mokulu.

Oud-Herverlee Leuven voelt zich duidelijk goed in de hoogste afdeling. Thuis won de Vlaams-Brabantse club vlotjes met 3-1 van Bergen. Remacle was trefzeker bij een strafschop (1-0), maar meteen na de rust bracht Zola Bergen op gelijke hoogte. In de laatste 20 minuten scoorde Ogbu nog twee keer voor de thuisploeg. Leuven is nu vijfde in de stand.

Vrijdag won Racing Genk de Limburgse derby in Sint-Truiden met 3-4. Zondag staan nog KV Mechelen-Club Brugge, Anderlecht-KV Kortrijk en Zulte-AA Gent op het programma.

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws