Giants winnen eerste oefenpartij

Giants winnen eerste oefenpartij

Giants winnen eerste oefenpartij

Print
Voor de supporters van de Antwerp Giants was het zaterdag de eerste gelegenheid om hun New Look ploeg aan het werk te zien.

Zo heel veel nieuw was er echter te bemerken. Daar waar veel andere ploegen elk jaar een vers blik Amerikanen opentrekken kiest het Antwerps bestuur voor standvastigheid.

Van de ploeg die het seizoen beëindigde werd alleen Graham Brown vervangen door Julian Vaughn.

Tegenstander van dienst was de Nederlandse vice-kampioen Groningen, dit jaar spelend in de Eurocup en vrijdagavond nog verdiend winnaar in en tegen Oostende.

De Nederlanders waren voor de pauze echter geen partij voor de gretige thuisploeg die Roel Moors , Brian Hopkins en ook Rademakers moesten missen.

Roel gaat op 26 september een EMR scan van zijn rug laten nemen. "Ik ga wel mee naar Vittel en hoop daar zoveel mogelijk de groepstrainingen mee te doen."

Brian is fit maar werd toch gespaard. Maarten was op training tegen de elleboog van Mejri gelopen en moet twee weken rusten.

Groningen kon tot 6-4 aanklampen maar toen liepen de jongens van Casteels weg naar 22-6 na het eerste kwart. In kwart twee kwamen de Nederlanders iets meer op het voorplan maar verder dan 36-19 bij de rust kwamen ze niet.

Casteels roteerde uitgebreid met zijn acht basisspelers en was na de wedstrijd heel tevreden. "Voor een eerste match kan je niet veel meer verwachten. Ik ben heel tevreden. Vrijdag hebben we voor het eerst vijf tegen vijf gespeeld op training. Ik was aangenaam verrast met de conditie waarmee de jongens uit vakantie gekomen zijn en de integratie van nieuweling Vaughn verloopt heel vlot. Volgende week in Vittel wordt voor ons zeer belangrijk. Daar wordt de basisconditie voor het nieuwe seizoen vastgelegd."

De nieuwe Antwerpse center : "Ik word hier zeer goed geholpen door mijn ploegmaats. Zowel op als naast het veld. Dit is een fantastische spelersgroep en Antwerpen is een geweldige stad. Ik hoop dan ook een zeer goed seizoen te spelen."

In de tweede helft verwaterde de partij een beetje. De Giants lieten de bezoekers even terugkomen tot 48-38 maar dan was het Nederlands bobijntje af. Eindstand : 75-55

Giants : Biggs 3, Wilson 15, Black 12, Roll 13, Mejri 14, Vaughn 11, Mwema 2, Donkor 5

LUHE